lunes, 22 de octubre de 2012

ABSOLUCIÓ DETINGUTS BURGOS

A l'abril de 2010, en els dies previs a la celebració del dia Nacional de Castella, van ser detinguts a Burgos 7 companys, acusats de tinença il·lícita d'armes i explosius i un local va ser registrat i posteriorment precintat, en allò que va resultar ser una operació policial repressiva de magnituds insospitades, Aquesta operació va ser un nou muntatge policial de la Brigada d'Informació de la policia NAZI-onal i nou intent d'eliminació i criminalització de la joventut antifeixista castellana, i en definitiva de tot allò que no s'ajusti als seus cànons establerts. Segons el “discurs oficial” aquesta operació formava part de les mesures preventives per a garantir la seguretat en la cimera europeua de ministres i secretaris d'Estat que s'anava a celebrar del 21 al 23 d'Abril a Burgos. En aquestes dates els nostres companys ni tan sols anaven a estar a Burgos, ja que com cada any tenien previst a acudir a les activitats programades en Villalar de los Comuneros amb motiu de la celebració de la diada nacional de Castella.

Hem de dir que els agents que van realitzar el registre del local, van romandre 20 minuts sols en l'interior del mateix, sense l'autoritat judicial ni l'advocat pertinents, retenint il·legalment en un cotxe a un company, el qual va ser sorprès per l'esquena per agents encaputxats quan procedia a entrar en l’esmentat local. Curiosament després apareixia dintre un artefacte consistent en una bombona de camping gas amb petards adossats.

La base de l'acusació és aquest artefacte, pistoles de joguina, mànecs d'eines i productes de neteja que es poden adquirir en qualsevol drogueria, però amb els quals afirmen es poden fabricar explosius.

El local va ser precintat per l'autoritat judicial i requisat tot el que es trobava en el seu interior; els companys van romandre tres dies detinguts, suportant tot tipus d'insults, amenaces, xantatges, i tortura psicològica; per posteriorment ser posats en llibertat amb càrrecs. Ara, dos anys després van a ser jutjats en l'Audiència Nacional, acusats de terrorisme, tinença il·lícita d'armes i material explosiu i associació il·lícita, sol·licitant per a ells penes que ascendeixen en total a gairebé 40 anys de presó. Aquesta vegada han arribat massa lluny.

Volem denunciar enèrgicament la criminalització i brutal repressió, així com l'assetjament que duem sofrint a Burgos l@s joves antifeixistes en els últims anys, sent sotmesos a continus escorcolls, seguiments, agressions, falses denúncies, insults, vexacions, detencions i muntatges per part de membres de la policia NAZI-onal, i especialment per membres de la Brigada d'Informació i de la UPR, molts dels quals tenen relació amb els sectors més radicals de l'extrema dreta, fins i tot alguns d'ells són coneguts pel seu passat neonazi. Aquests individus actuen amb total impunitat i al marge de la llei, fent una persecució política i personal.

Demanem l'absolució per als nostres companys i la solidaritat activa de tots amb ells
No podem permetre que segueixin ocorrent aquests fets. Avui hem estat nosaltres i demà pots ser tu.



ÉSSER  ANTIFEIXISTA NO ÉS CAP DELICTE!

FRONT LA SEVA REPRESSIÓ, ARA MÉS QUE MAI, SOLIDARITAT, UNITAT I LLUITA!
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario